۱ آبان ۱۳۹۱، ۱۲:۱۱

دولت پول امامزاده را نمی دهد/

دخل و خرج امام زاده ها زیر ذره بین مجلس/ اوقاف: قصد سیاه نمایی دارند

دخل و خرج امام زاده ها زیر ذره بین مجلس/ اوقاف: قصد سیاه نمایی دارند

یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس سازمان اوقاف را متهم به غیرشفاف بودن گزارش مالی امامزاده‌ها کرده است ولی مسئولان اوقاف با رد این ادعا می‌گویند این گفته‌ها بدون مطالعه و به قصد سیاه‌نمایی و وارونه جلوه دادن عملکرد این سازمان عنوان شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سازمان اوقاف و امور خیریه کشور که تاریخچه ای قدیمی دارد در مجلس هشتم تلاش کرد تا بودجه خود را افزایش دهد و برای این کار برنامه و طرحهای مختلفی را (اعم از تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی، تربیت 10 میلیون حافظ قرآن، مرمت امامزاده ها، تشکیل بانک اطلاعاتی موقوفات و...) در دستور کار خود قرار داد.

حال که نوبت به مجلس نهم رسیده این بار برخی نمایندگان از غیر شفاف بودن عملکرد سازمان اوقاف گلایه کرده اند.

غلامرضا کاتب عضو کمیسیون برنامه و بودجه چندی پیش در گفتگو با مهر اعلام کرد هفته گذشته سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه میهمان کمیسیون برنامه و بودجه بود و در این نشست گزارش عملکرد این سازمان را ارائه کرد.

یک نمانیده مجلس: حساب و کتاب امامزاده ها شفاف نیست

اما در همین رابطه ولی غلامعلی جعفرزاده عضو دیگر این کمیسیون با انتقاد از عملکرد سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: چرا سازمان اوقاف و امور خیریه، مردم هر منطقه را از میزان درآمد بقعه همان محل و نحوه هزینه‌کرد آن مطلع نکرده و در این خصوص به صورت شفاف اطلاع رسانی نمی‌کند. بنده سوالاتی مطرح کردم که اصلاً از پاسخهای داده شده قانع نشدم و قطعاً از طریق طرح سوال در صحن مجلس این موضوع را پیگیری خواهم کرد.

این نماینده مجلس اعلام کرده که سازمان اوقاف شفافیت لازم را در درآمد و هزینه امامزاده ها ندارد و به مردم گزارش نمی دهد. در ضمن قبور شهدا هم در امامزاده ها به درستی ساماندهی نشده است.

سوال کنید چرا دولت پول امامزاده ها را نمی دهد!

در این جلسه پاسخهایی از سوی اوقاف مطرح شد ولی برای این نماینده قانع کننده نبود و این نماینده مدعی بر سر انتقاداتش ایستاد تا اوقاف به درستی گزارشات مالی خود را ازائه کند. ولی در واکنش به اعتراضات این نماینده مجلس حجت الاسلام احمد شرفخانی معاون فرهنگی سازمان اوقاف در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: این برداشتها صحیح نیست و شاید این اشکالات موردی باشد زیرا تمامی امامزاده برنامه دارند و درآمد هر امامزاده صرف همان امامزاده می شود.

وی افزود: بخشی از درآمدهای موقوفات صرف عمران و آبادانی، بخشی صرف امور فرهنگی و بخشی هم برای هزینه های جاری مانند آب و برق و ... می شود که تمامی دستورالعملها و هزینه کردها در سامانه سازمان اوقاف موجود است.

معاون سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: ما حدود هشت هزار امامزاده داریم که بیش از 5 هزار امامزاده فاقد موقوفه و درآمد خاصی هستند. چرا نمایندگان سوال نمی کنند که سازمان اوقاف با کدام بودجه این امامزاده ها را مدیریت می کند؟ چرا سوال نمی کنند که چرا دولت بودجه امامزاده ها را نمی دهد؟

بدهی 61 میلیارد تومانی دولت به امامزاده ها و مساجد

گفته های شرفخانی در حالی است که حجت الاسلام علی محمدی سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه کشور هم اعلام کرده بود: بر اساس بودجه سال 90 دولت متعهد بود 20 میلیارد تومان برای بقاع تامین اعتبار کند در حالی که 10 میلیارد تومان آن پرداخت شده است. همچنین در بخش حفظ و نگهداری از اماکن مساجد بیش از سه هزار مسجد تعمیر و مرمت شده و یکهزار و 100 مسجد در مناطق محروم در حال ساخت است که در این بخش هم دولت متعهد بود تا 105 میلیارد تومان کمک کند ولی تنها 54 میلیارد تومان آن محقق شده است. 

سازمان اوقاف دروغ می گوید!

غلامعلی جعفر زاده عضو کمیسیون برنامه و بودجه و منتقد عملکرد اوقاف در پاسخ به اظهارات مسئولان سازمان اوقاف در گفتگو با مهر گفت: بنده چندین سوال از سرپرست سازمان اوقاف کردم که باید پاسخگو باشد. خودم به چند امامزاده رفتم و می دانم 20 درصد درآمد امامزاده ها را سازمان اوقاف بر می دارد. سوال بعد این است که آقایان می گویند صرف فعالیتهای فرهنگی می کنیم و من سوال می کنم چه کسی به شما این اجازه را داده است؟ بر اساس کدام فتوای شرعی؟ اینکه می گویند درآمد هر امامزاده صرف همان امامزاده می شود دروغ است! بگوئید این پولها کجا می رود؟ چرا آمار امامزاده ها یک مرتبه افزایش داشته است؟ چرا ساماندهی قبور شهدا در امامزاده ها ساماندهی نشده است؟

 وی بازهم تاکید می کند اگر پاسخ ندهند سوالاتم را در صحن علنی مجلس اعلام می کنم.  

پاسخ سازمان اوقاف به گفته های جعفرزاده

گفته های این نماینده مجلس در حالی است که روابط عمومی وامور بین‌الملل سازمان اوقاف و امور خیریه در پاسخ به اظهارات نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: نباید بدون مطالعه و آگاهی مطالب و سوالات را وارونه کرد و موجب سیاه نمایی خدمات و عملکرد سازمان اوقاف شد. 

در بخشی از پاسخ سازمان اوقاف به این نماینده مجلس آمده است: طی سالهای 88 تا 91 هزاران هکتار از اراضی موقوفه در معرض سرمایه‌گذاری اقتصادی بخش خصوصی قرار گرفته‌اند؛ که برای نمونه می‌توان به  آغاز عملیات زیتون‌کاری 1400 هکتاری در اراضی موقوفه سیف‌الدوله همدان در سال جاری، پسته‌کاری 340 هکتاراز اراضی موقوفه سرلشکر خدایار و احداث بزرگترین گلخانه هیدروپونیک کشور در ملارد به مساحت 50 هکتار با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی که موجب ایجاد 900 شغل خواهد شد اشاره کرد که تنها نمونه‌هایی از موقوفاتی است که طی این سالها احیا و در مدار توسعه و رشد و بالندگی قرار گرفته‌اند. 

سازمان اوقاف در ادامه توضیح داد: شما اشاره داشته‌اید به عدم اطلاع مردم هر منطقه از درآمدها و هزینه‌های بقعه، باید به اطلاع جنابعالی برسانیم سازمان اوقاف در سال 89 با هدف‌گذاری متناسب با برنامه پنجم توسعه کشور برای هر بقعه متبرکه دفترچه برنامه و بودجه تنظیم و موارد فوق در قالب 40 درصد برای عمران و آبادانی بقعه، 30 درصد برای امور جاری و هزینه‌های مصرفی بقعه،  20 درصد مسائل فرهنگی و مذهبی و 10 درصد حق‌التصدی اختصاص یافته است. 

علاوه بر این هیأت امنا، خدام و دست‌اندرکاران هر بقعه معمولا از افراد امین و معتمد هر منطقه انتخاب می‌شوند که آنها قطعا از میزان درآمد هر بقعه مطلع بوده و مردم هر منطقه را در جریان امور جاری بقعه قرار می‌دهند. 

در این مصاحبه اشاره کرده‌اید رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه جهت پاسخگویی به سوالات نمایندگان در این جلسه حضور یافته‌اند، این در حالی است که نماینده محترم ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف به درخواست خویش و در راستای سیاست‌های تعاملی و شفاف‌سازی عملکرد این سازمان در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی حضور یافته‌اند و با برخی از دیگر کمسیون‌ها نیز این تعامل را داشته‌اند.

 درخصوص حل و فصل وضعیت املاک وقفی همچون شهر «لشت‌نشاء» رشت اداراه حقوقی این سازمان و اداره اوقاف گیلان با جدیت و سرعت به دنبال حل مشکل بوده‌اند، اما باید توجه داشت بسیاری از مسائل و مشکلات املاک وقفی دارای پیچیدگی‌ها و غوامض و ظرائف خاص خود هستند که باید ضمن رعایت حقوق واقف و اجرای دقیق نیت وی، حقوق متصوره مردم و کسانی که حق نسق یا حق اعیانی دارند نیز لحاظ شود. 

سازمان اوقاف: تنها 10 درصد درآمد بقاع به جیب سازمان می رود

 در ادامه این پاسخ آمده است: در بخشی از مصاحبه بیان شده که درصد قابل توجهی از درآمد بقاع متبرکه در اختیار مسئولان سازمان قرار می‌گیرد که این مطلب نیز غیرواقعی است و همانطور که پیشتر هم ذکر شد براساس مصوبه مجلس تنها 10 درصد حق‌التصدی به سازمان اوقاف اختصاص می‌یابد و مابقی درآمد در خود بقعه هزینه می‌شود. 

جهت استحضار آقای غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی باید متذکر شویم در سال 89 برای اولین بار در طول تاریخ سازمان اوقاف، سامانه جامع بانک اطلاعات و مدیریت عملکرد موقوفات و بقاع متبرکه به منظور شفاف‌سازی درآمدها و گردآوری آمار براساس بند ب ماده 177 قانون برنامه پنجم توسعه کشور با بیش از 40 عنوان سرفصل اطلاعاتی، راه‌اندازی شد. 

 در خصوص حقوق و مزایای متولیان و مسئولان امامزاده‌ها و بقاع متبرکه نیز جهت اطلاع جنابعالی اعلام می‌شود که معاونت فرهنگی و اجتماعی این سازمان با جدیت پیگیر پرداخت حقوق و مزایای این عزیزان بوده است. هم‌اکنون 2100 خادم در بقاع متبرکه دارای قرارداد یکساله و توافقی هستند که از این تعداد 1300 نفر بیمه و 800 نفر به دلیل عدم برخورداری از شرایط سنی مدنظر سازمان تأمین اجتماعی بیمه نمی‌باشند. علاوه بر این هم‌اکنون 150 مدیرداخلی در سطح بقاع متبرکه و امامزادگان در حال فعالیت هستند که بازنشسته سایر سازمان‌ها بوده و از بیمه سایر دستگاه‌ها برخوردارند و برخی نیز به طور افتخاری مشغول خدمت هستند. 

سازمان اوقاف: 2700 طرح توسعه عمرانی در حال اجراست چرا می گوئید کاری نشده!

بی‌توجهی به عمران و آبادانی بقاع از جمله مباحثی است که جنابعالی متاسفانه در سخنانتان بدون اشاره به حجم وسیع اقدامات انجام شده مطرح کرده‌اید و این دور از انصاف است، هر مسافری که از تهران بیرون رفته باشد، شاهد تحول و تغییر در بقاع متبرکه بوده است، چگونه یک نماینده مجلس از اطراف خود هم بی‌اطلاع است، هم‌اکنون 2700 طرح توسعه و عمران برای بقاع متبرکه و امامزادگان شاخص در حال اجراست و 3 هزار بقعه نیز از امکان زیارت و انجام کارهای فرهنگی برخوردار هستند. 

سازمان اوقاف: در بحث ساماندهی قبور شهدا بودجه نداریم

درخصوص بازسازی گلزار شهدایی که در جوار بقاع متبرکه می باشند نیز نکته اساسی، تأمین بودجه مورد نیاز است که این سازمان قادر به تأمین بودجه بازسازی گلزار شهدایی که بقاع متبرکه مجاور آن فاقد درآمد هستند نمی‌باشد و ضرورت دارد دولت و سایر دست‌اندرکاران برای این موضوع چاره‌ای بیاندیشند. در عین حال برخی از گلزار شهدا در طرح‌های توسعه حرم امامزادگان دارای درآمد، بازسازی و بهسازی شده‌اند.ضمن اینکه تمامی گلزارهای شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در استان گیلان به جز امامزاده هاشم که اخیرا به تصویب استانداری رسیده است مرحله ساماندهی قبور را پشت سر گذاشته اند.

نکته پایانی درباره مطرح شدن افزایش آمار امامزاده‌ها از زبان جنابعالی به عنوان نماینده برگزیده مردم در جمهوری اسلامی است که جای تعجب دارد که چگونه یک نماینده شائبه‌های تفرقه‌افکنانه و دشمنانه صهیونیست‌ها و عوامل نقابدار«برنامه تحلیلی صفحه آخر» شبکه تلویزیونی صدای آمریکا را در تریبون متعلق به نظام جمهوری اسلامی تکرار می‌‌کند. در پایان ضمن آرزوی توفیق و سربلندی برای این نماینده محترم و تمامی خدمتگزاران به نظام جمهوری اسلامی این سازمان آمادگی خود را برای پاسخگویی به هرگونه سوال و ابهام نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی بصورت شفاف اعلام می دارد.  

موضوع را به صحن علنی می برم

گفته ها و اطلاعیه های سازمان اوقاف در حالی است که این نماینده همچنان بر اظهارات خود پا فشاری کرده و می گوید: با تمامی این تفاسیر اگر پاسخ روشنی به من داده نشود موضوع را در صحن علی مطرح می کند.

---------------------

گزارش از سید هادی کسایی زاده

کد خبر 1723966

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha